Blog

Januári teendők a kertünkben

Kerti munkák, világítás

Vagy tombol a tél, vagy majdnem itt a tavasz – most már e két véglet között mozog az időjárás januárban. Azonban senkit se csapjon be a melegebb hőmérséklet, a természetnek megvan a maga rendje: ne kezdjünk bele a tavaszi tennivalóinkba.


Milyen munkákat végezzünk el?

Elsősorban vegyük számba az eszközeinket. Épek-e a kerti szerszámaink nyelei? Nem csorbult-e ki az ásónk, kapánk? Nem lazultak-e ki a nyélből? Most mindenre van időnk, ne akkor kezdjünk el kapkodni, amikor már javában csivitelnek a madarak, és az utcánkban már mindenki kicsinosította a portáját, mi meg ott állunk épkézláb szerszámok nélkül. Ha mindent rendben találtunk, nézzük meg a kerítést. Ha bőven fagypont felett van a hőmérséklet, akár le is festhetjük. Ez egy hétvégi családi program is lehet, a gyerekek is élvezik, ha segíthetnek nekünk.


Ellenőrizzük a kerti világítást!

Milyen lámpáink vannak? Nézzünk körbe, hogy épek-e azok burkolatai. Még jöhetnek a kemény hidegek, a nagy hóesés. A törött burkolaton keresztül beszivárgó hólé nagy kárt tehet a világítótestekben, megéri most odafigyelni! Ha kiépített kertvilágítás van a házunk körül, az udvaron, a kerti tipegők mellett, ellenőrizzük, hogy nem sérültek-e a vezetékek. Távolítsuk el a lehullott faágakat. Az ősz és a tél eleje elég viharos volt, több helyen orkánszerű széllel. Ennek következményeként a nagyobb kövek vagy lehullott cserepek is okozhattak kárt.


Kerti világítás tervezés


Ha még nincs, itt az idő: kertvilágítás tervezésre fel!

A jó meleg szobából kitekintve akár arról is álmodozhatunk, hogy nyáron milyen jó is lesz kint lenni. Igen ám, de ne csak a napsütéses napokra gondoljunk, hanem a kellemes vagy fülledt nyári estékre is! Kint lenni a kertben, gyönyörködni a megvilágított bokrokban, fákban… Ha még nem tettük meg, akkor ne késlekedjünk: tervezzük meg a fényvarázst!

Hogyan is fogjunk hozzá? Először is nézzük meg, melyek kertünk legszebb növényei. Érdemes majd ezeket kiemelni. Van-e olyan szökőkút, kis kerti tó, sziklakert, ami szintén díszvilágítást kíván? Ne feledkezzünk el a házunk legszebb részeiről és a kerti járdákról sem, hiszen a fényvarázs nemcsak kiemeli a szépséget, hanem az esti tájékozódásban is segít. Határozzuk meg, hogy a fénycsóvák vagy a fénypászmák milyen irányból érjék el a növényeket és a tárgyakat.

Ha mindezek után tanácstalanok vagyunk, vagy nem vagyunk biztosak abban, hogy az általunk készített terv a valóságban is jól fog kinézni, forduljunk szakemberhez. A Kertvilágítás Kft. munkatársai nemcsak kiépítik a kertvilágítás rendszerét, hanem segítenek a megtervezésben is. Most még időben vagyunk, a tél a legjobb időszak az álmaink papírra vetéséhez.

Ossza meg Ön is ezt a cikket!

Karácsonyi kültéri világítás tanácsok

Karácsonyi kültéri világítás

Ha eszünkbe jut a karácsony, máris az orrunkban érezzük a finom mézeskalács illatát, szánkban a sült pulyka zamatát és a gőzölgő fahéjas, narancsos forralt bor vagy tea édes ízét. Ha becsuknánk a szemünket vajon milyen képeket látnánk magunk előtt?

Kerti világítás tervezés és kivitelezés

Segítség kerti világítás tervezéséhez

Hogyan kezdje el megtervezni és kivitelezni kerti fényeit?

Gondolkodjon el rajta, hogy milyen céllal szeretné kertjét, növényeit, épületeit stb. megvilágítani. Hangulatos fényeket szeretne? Egyszerű megvilágításra van szüksége, hogy közlekedni tudjon?

Játszótér megvilágítás

Készítsen saját kezűleg otthoni játszóteret

Szeretné gyermekei számára még varázslatosabbá tenni a kertben töltött időt? Az internet a „csináld magad” ötletek kifogyhatatlan tárháza, így egy otthoni játszótér, mászóka, esetleg faház kialakítása ma már tényleg gyerekjáték.
Ismét 7 ok a kertvilágításra

7 ok, amiért megéri fényekkel díszíteni kertjét 2. rész

2017.08.22
Automatizált világítással egyszerűen távol tarthatja otthonától a nemkívánatos betolakodókat, hiszen a bűnözők elsősorban a sötét, kivilágítatlan lakásokat szeretik.
Új ház megvilágítása

Kertvilágítási tippek és tudnivalók újépítésű ház esetén

Most építi álmai otthonát? Szeretné a kertjét és az udvarát is hangulatossá tenni? Nyűgözze le ismerőseit és vendégeit esztétikusan kialakított kerti világítással, amiben a telepítés után még hosszú évekig gyönyörködhet.
További cikkek betöltése ...